Friday, 26 October 2012

Cara Mengatasi Ketiak Basah

Hahahaha!! korang punya ketiak pernah basah tak? tak pernah? confirm penipu besar! dulu masa jalan kaki pergi kelas, aku ngan kawan-kawan selalu tengok ketiak masing-masing sape lagi basah..muahahahaha!!

aku terrrrr jumpa tips ni..

Pengenalan :

Ketiak yang selalu mengeluarkan keringat berlebihan memang sangat mengganggu penampilan apalagi jika berbau. Jadi Bau Badan. Bahkan bagi beberapa orang, keringat berlebihan ini terkadang menjadi peyebab utama munculnya perasaan rendah diri. Tentu saja selain gigi kuning atau hitam.

Ini adalah cara-cara untuk menghilangkan masalah KETIAK BASAH:

Menggunakan deodoran untuk mengatasi masalah ketiak basah berlebihan memang boleh-boleh saja       selama tidak terlalu sering sebab kurang baik. Dalam mengatasi masalah ini, gunakan saja bedak di ketiak setelah mandi. Tapi yang harus diingat, jangan tabur bedak pada ketiak yang masih basah. Keringkan la ketiak tu dulu.

Cara lain yang ialah yang boleh anda lakukan adalah dengan minum campuran telur, cuka, dan madu. Ramuan atau campuran ini sebaiknya diminum secara rutin selama seminggu sebelum sarapan. 

Ini cara lain lagi..korang pakai deodoran apa? stick? roll-0n atau spray? kajian menunjukkan pakai spray adalah lagi baik dari pakai stick atau pun roll-on..ini kerana, jika anda pakai stick, terdapat lebihan-lebihan melekat kat ketiak anda..untuk roll-on pulak, kena tunggu kering baru boleh pakai baju..iklan cakap kering cepat tu menipu jek..aku kepak-kepak tangan tak kering-kering jugak!! 

jangan pakai baju yang terlalu ketat dibahagian ketiak kerana ia akan meransang ketiak anda laaagi berpeluh..lagi pown pakai baju ketat dosa..ngeh3!! :D

Pkai bju yg terlalu cerah juga senang nampak ketiak basah berbanding baju gelap so kenalah selalu pakai baju hitam atau gelap.. (tensionnyer kene pkai bju hitam cam gothic lak ^^)

No comments:

Post a Comment

Post a Comment